Bu cümlenin temelindeki düşünce, dünyamızın çok uzak geçmiÅŸte. baÅŸka bir dünyanın canlıları tarafından ziyaret edildiÄŸidir. Böyle bir ÅŸeyi neden düşünelim veya ne için bu düşünce aklımıza geldi? Bugün hâlâ çözülmeye çalışılan, yani antik dünyadan kalan ve bu tür bir yaklaşımla açıklanılmaya çalışılan gizemler vardır. Bilinen en iyi örnekler, Sfenks ve Giza Piramitleri´dir. Ama iÅŸ piramitlerle bitmiyor.
Geleneksel arkeoloji ve tarih piramitlerin eski Mısırlılar tarafından ilkel aletler kullanılarak yapıldığını anlatır. İtalya´daki antik maÄŸara çizimlerinde görülen karakterler, törensel giysiler içindeki eski insanlar olarak tanımlanırlar. Özetle geleneksel arkeolojiyi savunanlar geçmiÅŸin fantastik açıklamalarla anlatılmasından hoÅŸlanmamaktadırlar. Ama “Mısırlılar´Ä±n Piramitler´ini baÅŸkaları yapmış olamaz mı?”, sorusunu yine de sorabiliriz. Bu bizim hakkımızdır. MaÄŸaranın duvarına bakar ve sorarız; “Resimdeki insan uzay giysisi giymiÅŸ bir insanımsı olabilir mi?” Geleneksel arkeolojinin göründüğü kadarıyla, bu bulmacaları çözmeye yönelik bir çabası ya da niyeti yoktur, ama dünyanın her yerinde gözardı edilen veya görmezliÄŸe gelinen kesin ve bilimsel kanıtlara karışmış ve bir olayın olmadığı tarihte gösterildiÄŸi (anakronizm) örnekler gerçekten vardır. ÖrneÄŸin antik çaÄŸlardan kalma piller, kablolu floresant ampuller, Sümer kökenli rafineriler söz konusu edilmektedir.

Van’da bulunan roket heykelciÄŸi
Detaylı bilgi için :
3000 Yıllık Pilot…!
Bunları yok saymanın ve yorumdan kaçınmanın yerine geleneksel arkeologların tüm olasılıklara açık olmaları ve geçmiÅŸteki teknolojilerin tarafsızca araÅŸtırılması daha iyi olmaz mıydı? Ama bu yol kapamış ya da belki kapanmaktadır. Geleneksel arkeoloji okulda öğrettiklerinden hiç vazgeçmemekte, hayal gücünü ve merak güdüsünü iyice bastırarak hatta ezip geçerek iÅŸin kolayına gitmekte ve “Niçin bu basit açıklamaya inanmıyorsunuz? Büyük Piramitler, Mısırlılar tarafından yapılmıştır…” demektedirler. Fakat aynı soru onlara da yani tutuculara da sorulabilir; “Niçin maÄŸara duvarlarındaki uzay giysili insanımsılara inanmıyorsunuz?”

Efsanelerde Saklanan Geçmişin Gerçekleri
İncil, “Babil Kulesi” nin insanların göklere ulaÅŸması için yapıldığını anlatır. Gerek Sitchin´e göre gerekse de Alford´a göre antik metinlerde kullanılan “shem” sözcüğü sanıldığı gibi kutsal bir isim deÄŸil, tanrıların arabaları anlamındadır. Babilliler´in bir roket yapmaya çalıştıkları bile düşünülmektedir. İnsanların kıskançlık, rekabet ve hırs nedeniyle her çaÄŸda savaÅŸtıklarını kimse reddemez.

Dropa Disklerinden biri
Yazarlarımız, iki büyük çatışmadan söz ediyorlar; birisi Afrika´da, diÄŸeri ise Mezopotomya´dadır. Sina´daki ilk uzay üssünün nükleer silahlarla yok edildiÄŸi yine onların bir iddiasıdır. Bu yaklaşım bize Tevrat´ta anlatılan Sodom ve Gomorra´nın yok olması açıklamasına götürebilir. Antik Hint metinleri tanrılar arasında uçan makinelerle yapılan savaÅŸları, yok edilen kentleri ve milyonlarca canlıyı bir anda yok eden silahları anlatır. Daha da kötüsü, tanrıların teknolojisinin insanlar tarafından yine onlara karşı kullanıldığıdır. Yok olan her uygarlığın ardından bir diÄŸeri gelmiÅŸtir. Herkes kutsal her kaynaktaki “Tufan” efsanesini bilir. Mısırlılar ve Sümerler uygarlığı yok eden Tufan´dan birçok kez söz ederler. Yine yaklaşıma göre Atlantis adlı batık kıta ve üzerindeki geliÅŸmiÅŸ uygarlık bir Tufan sonucunda batmıştır. Mısır ve Hindistan´daki uygarlık yeniden baÅŸlarken, Güney Amerika´da uygarlık ortaya çıkmaya baÅŸlamış, Mısır´dakilere çok benzeyen dev megalitik yapılar İnka ve Maya uygarlıklarında ortaya çıkmıştır. Bu uygarlıkların astronomi, zamanın ölçümü ve izlenmesi konusunda çok istekli ve baÅŸarılı olmaları yıldızların dünyadan izlenebilmesi anlamındadır. Alford, eski dünyanın sular altında kalmasıyla, Kuzey ve Güney Amerika´ya göçen kurtulanların yeniden yapılandıkları görüşündedir.

Bu altın maket Kolomb öncesi döneme ait bir mezarda bulunmuştur. Yaklaşık 1800 yıllıktır.

Ünlü ” Kiev Kozmonotu ” . Bu heykelcik Avrupa ‘da bulunan ” uzay adamı ” özelliklerini gösteren tek buluntudur. Yaşı çok eskidir.






0 Yorumlar